Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Almere, hoofdvestiging Gorinchem
Stappenplan voor een lekkende kraanRedactie, 21 februari 2024
Lekkende kraan

Het is nooit prettig om een lekkende kraan te hebben, of dit nu in uw keuken of badkamer is. Naast het feit dat een lekkende kraan erg irritant is, wordt er ook onnodig veel water verspild. Dit is natuurlijk jammer om mee te maken, maar er zijn gelukkig eenvoudige manieren om een lekkende kraan direct aan te pakken.

Een goede voorbereiding is onmisbaar

Door de hoofdkraan te sluiten voordat u de lekkage aanpakt, kunt u voorkomen dat er meer water lekt. Achterhaal welk onderdeel gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te vinden. Zorg dat u over het benodigde gereedschap beschikt en de juiste materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Oorzaak lekkende kraan

Een lekkende kraan kan verschillende aanleidingen hebben. Diverse locaties waar u kunt kijken. Inspecteer de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenwerk van de kraan lek zijn of is het kraanleertje beschadigd. Wanneer de kraan water lekt bij de hendel, komt dit door het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

De volgende stap om de lekkage op te lossen, als deze niet verholpen is, is als volgt. Wanneer de kraan onderaan lekt, kan er water via het kraangat lekken. Mogelijk is de hendel lek of is er lekkage in de 'kraanbody'.

Aan de slag

Na het afsluiten van de watertoevoer en het identificeren van de oorzaak, kunt u beginnen met de reparatie. Begin met het verwijderen van de knoppen en het handvat van de kraan, zodat u bij de binnenste delen kunt komen. Draai daarna het binnenwerk los om bij de pakkingring te kunnen, als deze beschadigd is, dan kunt u deze vervangen.

Vaak blijkt het kraanleertje de oorzaak te zijn van lekkende kranen. Om te zorgen dat de kraan na de reparatie goed werkt, is het belangrijk alle onderdelen goed te ontkalken. Na het wisselen van alle onderdelen, monteert u de kraan terug in elkaar door de stappen in omgekeerde volgorde te volgen.

Als de kraan nog steeds lekt, bel dan Vak Loodgieter!

Na het monteren kan het zijn dat de kraan blijft lekken. De kraan is waarschijnlijk versleten en moet worden vervangen. Schakel dan direct Vak Loodgieter in, wij helpen u graag verder. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, neem dan contact met ons op via 085 106 1585.

Zoeken

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.