Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Almere, hoofdvestiging Gorinchem
Preventieve maatregelen tegen veelvoorkomende lekkages Redactie, 5 april 2024
Lekkage in huis is altijd vervelend
De gevolgen van lekkage kunnen flink zijn. Handel snel en bel Vak Loodgieter

Als er een lekkage ontstaat, kan dit niet alleen hinderlijk zijn, maar ook grote schade aan uw woning veroorzaken. Door enkele eenvoudige stappen te ondernemen, kunt u voorkomen dat lekkages optreden en uw sanitairsysteem in optimale conditie houden. Hier vindt u tips om de meest voorkomende lekkages te voorkomen.

Kijk naar mogelijke problemen in de leidingen

Om lekkages goed te vermijden, is het aan te raden regelmatig een inspectie van de leidingen uit te voeren. Check op tekenen van corrosie, roest of kleine scheurtjes. Door problemen vroegtijdig te ontdekken, voorkomt u dat ze zich ontwikkelen tot grote lekken.

Kijk naar de afdichtingen

Het is bekend dat afdichtingen rond kranen en leidingen na verloop van tijd slijtage kunnen vertonen. Controleer regelmatig of de afdichtingen nog goed zijn en vervang ze als dat nodig is. Een goede afdichting zorgt ervoor dat er geen water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Laat geen vuil de leidingen blokkeren

Om verstoppingen te voorkomen, dient u geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te werpen. Het is belangrijk om verstoppingen te vermijden om te voorkomen dat ze uiteindelijk kunnen leiden tot lekkages. Verhinder dat vuil en puin uw leidingen binnendringen door een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Controleer regelmatig uw waterdruk

Te hoge waterdruk kan de leidingen beschadigen en lekkages veroorzaken. Het is verstandig om de waterdruk regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Schaf een eenvoudige drukregelaar aan om schade te vermijden.

Vermijd schade door typische lekkages met deze praktische tips

Wanneer het winterweer toeslaat, kunnen bevroren leidingen lekkages veroorzaken. Isoleer leidingen in onverwarmde ruimtes en laat bij extreem koud weer druppelsgewijs water uit de kranen lopen om bevriezing te voorkomen. Op deze manier kunt u bevriezing van leidingen voorkomen en schade vermijden.

Zorg dat u lekkages voorkomt door goed onderhoud

Om grote reparatiekosten en ongemakken te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen en kleine problemen aan te pakken. Denk eraan: het is altijd beter om preventief te handelen dan te moeten genezen als het op loodgieterswerk aankomt. Indien er een lekkage in uw woning optreedt, aarzel niet om Vak Loodgieter in te schakelen om het probleem voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 085 106 1585.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1585

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.