Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Almere, hoofdvestiging Gorinchem
Uw oude radiator verwijderen in een paar eenvoudige stappen Redactie, 23 maart 2024
Werkzaamheden aan de verwarming door een loodgieter
Laat uw radiatoren in Almere vakkundig aansluiten door een van onze loodgieters.

De oude radiatorklep losdraaien met deze praktische aanwijzingen

Bij een defecte radiator of als u een nieuwe (design)radiator wilt aanschaffen, presenteren wij hier een handig stappenplan waarmee u zelf een radiator kunt vervangen. Wanneer u de oude radiator gaat verwijderen, is het noodzakelijk om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Draai de kranen van alle radiatoren die hoger zijn dan uw eigen radiator open om deze leeg te laten lopen.

Indien de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt in huis bevindt, dient u een vulslang aan de vul- en aftapkraan te bevestigen. Draai de kraan open zodat de installatie kan leeglopen. Wanneer de te vervangen radiator niet op het laagste punt zit, is het van belang om de juiste locatie te vinden en daar de vulslang aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

Normaliter is de radiator geplaatst op het laagste punt van uw huis. Ontkoppel de leidingen van zowel de invoer als de uitvoer van de radiator. Draai de radiator zelf los en verwijder zo nodig het bevestigingsmateriaal.

Uw eigen radiator installeren met deze eenvoudige handleiding

Wanneer de oude radiator verwijderd is, is het tijd om de nieuwe aan te sluiten. Bij gebruik van hetzelfde type radiator kunnen dezelfde bevestigingsbeugels worden gebruikt. Wanneer u een verschillend type radiator plaatst waarbij de aansluitpunten anders zijn gepositioneerd, dienen de leidingen verlengd te worden met de juiste middelen.

De verbinding tussen de buizen met een fitting maken gaat op de volgende manier. Gebruik de juiste lengte van de buizensnijder om de radiatorbuis te snijden. Neem dan de moer en schuif deze langs de buis. Plaats eerst de knelring over de buis (oudere knelringen kunnen niet opnieuw worden gebruikt). Daarna steekt u de buis in de fitting en draait u de moer vast.

Zodra de af- en toevoer verbonden zijn met de nieuwe radiator en alle luchtventielen zijn afgesloten, vul dan het systeem opnieuw met water via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, is het handig om deze eerst te laten volstromen met water voor een eenvoudigere ontluchting. Wanneer u de kraan opendraait, laat het water dan stromen totdat de druk zich rond 1,5 tot 2 bar bevindt. Indien gewenst, ontlucht de installatie nogmaals.

Denkt u erover om een vakman in te huren?

Indien het niet naar wens verloopt of als u het liever uitbesteedt aan een expert?Neem contact met Vak Loodgieter op om dit voor u te doen. U kunt ons bereiken op 085 106 1585 om de mogelijkheden door te nemen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1585

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.