Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslag

Bij het reinigen van de douche denkt u waarschijnlijk vooral aan de douchekop. Het onderhouden van de douchekraan wordt echter vaak veronachtzaamd, terwijl hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het gebruiken van uw douchekraan lastiger maken.

Kalkaanslag kan het bedienen van de kraan lastig maken en soms zelfs onmogelijk. Kortom, een uiterst vervelende situatie. Hier wordt uitgelegd hoe u uw douchekraan het beste kunt ontkalken voor optimale efficiëntie.

Op een eenvoudige manier uw douchekraan ontkalken met 3 stappen

Gebruik een doek die doordrenkt is met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en veeg hiermee over de douchekraan. Breng geen reinigingsmiddelen rechtstreeks aan op de douchekraan om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen veroorzaken. Geef het schoonmaakmiddel enige tijd om in te trekken op de douchekraan. De tijdsduur van deze inwerktijd verschilt per gebruikte product.

Gebruik water en een klein beetje afwasmiddel om de douchekraan te spoelen na eerdere handelingen. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is bij het verwijderen van kalkaanslag, om beschadigingen te voorkomen. Het drogen van de douchekraan met een zachte doek is van cruciaal belang voor een glanzend resultaat na voltooiing van andere taken.

Kalkaanslag voorkomen in uw douchekraan: bruikbare tips

Schaf een waterverzachter aan, investeer in een waterfilter, droog uw douche goed af, droog het opnieuw af en gebruik mildere schoonmaakmiddelen. Door deze producten is het risico op kalkaanslag in uw douche minimaal. Indien u na het opvolgen van deze aanbevelingen en tips nog steeds echter moeilijkheden ondervindt, zorg ervoor niet te aarzelen Vak Loodgieter te raadplegen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1585

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Preventieve maatregelen tegen veelvoorkomende lekkages
> Uw oude radiator verwijderen in een paar eenvoudige stappen
> Stappenplan voor een lekkende kraan